דלתות קו אפס מבטאות חדשנות וקדמה ואף פתרון שבא לענות על צרכים של מעצבי פנים ואדריכלים בשילוב בין עיצוב ופרקטיות. הן יוצרות תפיסת חלל חדשה, משום שאנו רגילים להבחין בבירור בנוכחותן של דלתות כולל ידיות, וגם אם הן לא ממש תאימות להרמוניה שקבע החלל- הן תמיד היו שם למטרה פונקציונאלית.
הקונספט המרכזי העומד במרכזה של כל חדשנות, היא להביא משהו חדש, משהו שלא היה עד עכשיו שתורם באופן כלשהו לנישה שלו. התרומה יכולה להיות ברמה הפונקציונאלית, במגוון השימושים, וגם בעיצוב ובסגנון.
ואם עד היום מצאו מעצבים הרבה פתרונות כדי להשאיר חלל נקי שיש לו אפקט של מרחב ואור, דלתות קו אפס ממשיכות את המגמה הזאת אחרי שהם הצליחו להסתיר תעלות מזגנים או תאורה ולהשאיר רק את מה שמשאיר את החלל נקי.
דלתות קו אפס הן חשיבה נוספת מחוץ "לדלת" אפשר לומר ממגמה של עיצוב החותרת ליצור קומפוזיציה, צבע וצורה מודרניים ומינימליסטיים. יש בסגנון הזה בפירוש התנגדות לקישוטיות מכל סוג תחת הכותרת LESS IS MORE שמשתלבת במגמות אוטופיות של עיצוב מודרני. הזרם הזה החל בשנות הששים וחרט על דגלו צמצום ואסתטיקה, גם גימור כמו תעשייתי.
ההתרסה של המינימליזם
יש בעלי בתים שבוחרים דלתות כניסה בסגנון עתיק, אשר מגדירות את הבית כסוג של "טירה", "אחוזה" וגם לא קשה לדמיין מהו הריהוט הקלאסי- עתיק שיש בתוכו. ומול הסגנון הזה ששלט בארמונות ובאחוזות האצילים וגם אופייני היום לעשירון העליון חובב הפומפוזיות, ניצבת האסכולה שכמה שיותר זה כמה שפחות, ההולכת יד ביד יחד עם הסגנון המינימליסטי בעצם היותו מצומצם וחף מכל קישוטיות, מתריס מול ההיפך ממנו. והוא נועז, שונה וחדשני בעצם זה שהוא אומר "גם דלת לא חייבים לראות כמו שראינו עד היום". וזה אכן כך כאשר מדובר בהתקנת דלתות קו אפס לכניסה או לחדרים פנימיים בבית.
התפיסה המודרנית שהמינימליזם הוא חלק ממנה מתעלם ממושגים כמו מורכבות, משמעות ועומד והוא דוגל במשפט "על החומר לבדו". מאוד מונוכרומטי, אלגנטי ואולי אפילו קר וכזה התואם את האידיאולוגיה של הגלובליזציה מול העולם החיצון. סוג של הפרדה מוחלטת זה אני והם.
השפעת האומנות על עיצוב הבית
המינימליזם בעיצוב הבית כמו התקנת דלתות קו אפס בכניסה ובכלל, מונעת מהשפעה של אסכולות אומנותיות הנוגעות ומשפיעות גם על מוצרים פונקציונליים כמו דלתות. עוד קודם לכן חדר המינימליזם לבית למטבח, לחדרי השינה ותחילתו בעיצוב האדריכלי של חללים גדולים חשופים עם מיעוט של ריהוט או גוונים. צבעים חלקים, נעדר כל קישוטיות אך כן מנצל השתקפויות של אור וצל.
עיצוב בית בסגנון כזה שומר על רצף של הקיר ומאפשר גם להסתיר גישה לחלקים אחרים כמו חדרי ארונות, מזווה ועוד. דלתות קו אפס מיוצרות גם עם מנגנון פתיחה של משיכה או דחיפה.
הן משתלבות בתוך משקוף סמוי אותו יכול לבנות רק איש מקצוע, מומחה להתקנת דלתות קו אפס וזה חייב להיעשות בצורה ובגימור אסתטיים ומושלמים. אלו הן דלתות ללא מסגרת המשתלבות בטבעיות עם הקיר בו הן מותקנות ועונים על צרכי האסתטיקה, סגנון טהור ומרחב.
דלתות בהרמוניה
דלתות קו אפס בכניסה מציעות אלמנט מובנה וחדשני למעטפת הדלת, עם מענה רחב מצד מעצבי פנים, אדריכלים ובעלי נכסים אשר נמצאים בשלבי שיפוץ ומתלבטים באשר לסגנון הדלתות שהם רוצים להתקין בביתם. הדלתות ההלו יכולות להשתלב בחדרים פנימיים, כדלתות כניסה והן מיושמות במישור הקיר, תוך שימוש בצירים הנמצאים בתוך המשקוף.
אולם מלבד העיצוב ודרישות אדריכלות בר-קיימא בעידן הזה דלתות קו אפס לכניסה ובכלל מותאמות לעיצובי קיר מינימליסטיים ושומרות על חלל נקי ויוקרתי. לעתים נדמה שאפילו לא מבחינים בהן בעיקר כאשר אין להן ידיות ופותחים אותן בדחיפה.
הן מיוצרות בטכנולוגיה מתקדמת מחומרים איכותיים, והקונסטרוקציה שלהם הנה בעלת כושר נשיאה גבוה ועומדת בדרישות הגבוהות של אדריכלות בת קיימא. הן משווקת כמערכת אחידה הכוללת את הדלת, מעטפת אלומיניום וצירים, המסגרת העשויה מאלומיניום המיועדת להתקנה בקיר ואפשר להתקין אותן גם בקירות העשויות מלבנים וגם מגבס.