הביטוי הזה רץ חופשי בעולם דלתות הפנים. אבל מה זה פולימר? ומה זו דלת פולימר? מתי זה טוב? וממה צריך להיזהר?
דלתות פנים הן חלק אינטגרלי בתכנון כל מרחב מגורים או מרחב עסקי. כאשר ניגשים לנושא זה, חייבים לקחת בחשבון את צרכי המקום, ולוודא שבוחרים מוצר מתאים, מחומרים מתאימים וברמת גימור שתענה על הצורך.
דלתות פולימר
פולימר היא מילה יפה לפלסטיק. אבל מצד שני פלסטיק איננו תמיד מילה גסה: הוא זול ואיננו נפגע במגע עם מים. אבל מצד שני הוא לא מגיב טוב לשמש, הוא שביר, והכי גרוע – הוא מצהיב לאחר זמן מה. במרחבים סגורים, הפולימר יכול לתת פיתרון זמני טוב, למי שמוכנים להתפשר על תחושת האיכות של הדלתות. במבנים כגון דירות להשכרה, דלתות פולימר יכולות להיות פיתרון לא רע.
אילו דלתות פולימר
ישנן בישראל המון סוגים. יש דלתות בייבוא איטלקי, דלתות ביבוא מסין, וכן דלתות בייצור ישראלי.כולן נראות פחות או יותר אותו דבר, אבל אם תבדקו אותן מבפנים מדובר במוצרים שונים למדיי. הדבר בא לידי ביטוי בכמות החומר(פולימר) שישנו בדלת. הדלתות המיובאות לרוב בנויות מפולימר דק, וככזה הוא שביר מאוד. הדלתות של היצרנים הישראלים לעומת זאת, איכותיות יותר מבחינת כמות החומר המוזרק בדלת ובמשקוף, אם כי גם הן שבירות.
באיזה מילוי לבחור להשתמש?
סוגי המילוי הנפוצים בדלתות פנים הם כוורת (קרטון), כוורת דחוסה, פלקסבורד ועוד. לכל מילוי יש יתרונות וחסרונות. כולם פגיעים למים, ולכן אם עושים בהם שימוש, יש הכרח שהדלת תהיה סגורה ואטומה מבחוץ.
בדלתות פנים אין אחריות על נזקי מים מעבר ל- 7 ס"מ התחתונים של הדלת בלבד. בדלתות הרמטיקס האחריות הינה עד לחור המפתח, ונותנת פיתרון מלא לנושא זה.
אקוסטיקה ובידוד רעש בדלתות פולימר
כאן אין בשורה מיוחדת. הדלתות הקיימות בשוק הישראלי אינן מציעות מענה אקוסטי רציני, וברוב המקרים לא עוברות ציון בידוד של אפילו 25 דציבלים. בידוד אקוסטי הוא פונקציה של הבדוד בדלת, המפגש של הדלת עם המשקוף, והמפגש של הדלת עם הרצפה.
לסיכום:
יתרונות: זולות, קלות משקל, עמידות במים(בחלק התחתון בלבד ובמשקופים).
חסרונות: נראות זולות, לא מבודדות רעש, שבירות, מצהיבות. לא עומדות במים מעבר ל7 ס"מ(בגלל שהמילוי מתנפח)